Wat is sim only en waarom stap ik over?

Zoals de naam al doet vermoeden krig je bij een sim only pakket alleen een sim-kaart. Dit betekend dus ook dat je geen telefoon of ander leuk cadeautje krijgt. Hoewel dit in eerste opzicht misschien niet zo aantrekkelijk lijkt, is het tegendeel waar. Door het weglaten van een duur toestel kunnen de belkosten namelijk enorm naar beneden. De korting die je normaal gesproken op je toestel zou krijgen, worden nu verrekend met je abonnement of belkosten waardoor je maandlasten flink naar beneden gaan, soms wel tot 80%! Steeds meer wordt er dan ook gekozen voor bijvoorbeeld een sim only onbeperkt internet, een abonnement waar je ook niet om hoeft te kijken naar je data bundel.

Wanneer voor sim only kiezen? 

mobiele telefoon abbonnementHeb je nog een goed werkend toestel, en wil je geen geld uitgeven aan een duur nieuw toestel, of wil je gewoon veel bellen, sms’en en internetten voor weinig geld, dan is een sim only pakket een goede keuze. Ook als je juist heel weinig belt kan het aantrekkelijk zijn om sim only te gaan bellen, je hebt immers de kosten zelf in de hand en zit niet vast aan een duur maandelijks abonnement.

Wat is prepaid?

Prepaid bellen is bellen van een van tevoren betaald bedrag, vergelijk het met de oude telefooncel, je gooit er wat geld in, en als dit op is kan je niet meer bellen. Tegenwoordig hoef je natuurlijk geen kwartjes meer in je toestel te stoppen, daar zou hij immers erg zwaar van worden, maar kan je gewoon je beltegoed opwaarderen via tegoedkaarten die je koopt bij o.a supermarkten en benzinepompen. Bij de meeste providers kan het opwaarderen ook gewoon via internet of telefonisch. 
 
Het voordeel van prepaid bellen is dat je de belkosten volledig in de hand hebt. Is je van tevoren ingekochte tegoed op, dan kan niet niet meer bellen of sms-en tot je het tegoed weer aangevuld hebt. Als je tegoed op is kan je overigens wel gewoon gebeld worden en smsjes ontvangen.